Sylvia Esman

Ik ben Sylvia Esman-Kroes, 53 jaar, getrouwd en moeder van twee zonen.

Vanaf 2013 ben ik zelfstandig coach en trotse eigenaar van Echt Syl Coaching. Ik coach mensen die iets willen verbeteren of veranderen in het werk of thuis.

Ik vind het iedere keer weer fantastisch om mensen met een probleem of met een vraag te zien binnenkomen en na een traject met stralende ogen en een grote zelfverzekerdheid weer te zien gaan. 

Mijn HR-achtergrond in de financiële dienstverlening zorgt voor het zakelijke inlevingsvermogen bij bedrijven. En mijn jarenlange gespreks- en coachervaring waarborgen het échte contact met mensen.

Ik ben TMA-professional. De TMA-methode is een persoonlijkheidsanalyse om talenten, drijveren en motivatie in kaart te brengen. TMA gaat uit van het principe dat mensen het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in het werk zijn dat het dichts bij hun ware aard ligt. Ik onderschrijf dat. 

En sinds kort ben ik Associate Coach bij OnzeCoach Coachpoolbeheer. OnzeCoach werkt al jarenlang voor toonaangevende bedrijven die de coaching voor hun medewerkers goed geregeld willen hebben. Zij bieden een hoge kwaliteit van coaching, transparantie en gemak.

Coachen is een professie, een ambacht. Door mijn freelance docentschap bij de Alba-academie (erkende beroepsopleiding tot coach) kan ik een steentje bijdragen aan de professionalisering van het coachvak.

Echt Syl

“Dat is nu Echt Syl”: zei een oud-collega ooit tegen mij. Echt Syl staat voor de gezamenlijke typering van al mijn persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten: toegankelijk, warm, direct, resultaatgericht, eerlijk en respectvol.

Cliënten zeggen over mij dat ze zich snel op hun gemak voelen, ik snel tot de kern kom, ik enthousiast, confronterend en integer ben.

Door de NOBCO en de EMCC ben ik geaccrediteerd Senior Practitioner Coach. De NOBCO is de beroepsorganisatie voor coaches, waarbij ik ben aangesloten. Ik houd me aan de internationale ethische code voor coaches.
Daarnaast vind ik het belangrijk mezelf voortdurend te blijven ontwikkelen.

Wil je vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact met mij op, dan zien we elkaar snel.

CONTACT OPNEMEN

“Na een pittige periode, die invloed had op mijn persoonlijke situatie als in mijn werk, voelde ik dat het tijd was voor verandering. Ik wilde bewust “betere” keuzes maken. Hier heeft Sylvia mij uitstekend mee geholpen. Vanaf het eerste ogenblik voelde ik mij op mijn gemak bij Sylvia. 

Ze heeft een heel arsenaal aan kennis, opdrachten, gesprekstechnieken, die ze natuurlijk en ongemerkt inzet. Het voelt gewoon alsof je een goed gesprek hebt. Ze communiceert helder, open en warm. Ze is ook intuïtief, analytisch, weet op het juiste moment, de juiste “kritische” vragen te stellen.”

Liesbeth Rambi

“Door een heftige gebeurtenis, was ik mezelf volledig kwijt. Er waren veel onzekerheden en emoties. Ik merkte dat ik er zelf niet meer uit kwam en hulp nodig was om weer grip te krijgen op mijn leven. Sylvia gaf me direct een vertrouwd gevoel. Ze heeft een warme, betrokken en open houding. Ik kon mijn verhaal bij haar kwijt en dat was heel erg fijn. De opdrachten die ze mij gaf, waren pittig, maar hebben mij ook veel geleerd over mezelf. Tijdens het traject heb ik een goede positieve ontwikkeling doorgemaakt, ik heb inzicht gekregen in wie ik ben en wat ik kan, maar voor mijn gevoel ben ik er nog niet helemaal. Het laatste stukje zal ik zelf moeten doen en dat gaat me vast lukken met de tips, adviezen en handvaten die Sylvia mij gegeven heeft. Sylvia: ontzettend bedankt voor alles!

Mariëlle Hobert

“Vanaf het eerste gesprek legde ze de vinger op de zere plek. Door de pittige thuiswerk-opdrachten, de leuke oefeningen en de fijne gesprekken heeft zij mij (zelf)inzicht gegeven. Een mooier cadeau kun je jezelf niet geven.”

Jantien, HR functionaris

“Ik heb met Sylvia heel fijne gespreken gevoerd. Ze is heel open, oordeelt nooit en begrijpt je goed. Ze weet je goed te begeleiden op je ontdekkingstocht. Het traject heeft me rust, zelfvertrouwen en handvaten voor de toekomst gegeven.”

Kristel, financieel adviseur Rabobank

“Mijn hele leven heb ik afwijzend gestaan tegenover coaches. Tot het moment dat ik doorkreeg dat ik het zelf niet meer kon oplossen en ik kan je zeggen: het is het beste wat mij in mijn leven overkomen is. Een echte aanrader!”

Bob Hemmers, directeur BMF BV

“Rust, ruimte in mijn hoofd en veel geleerd over mijzelf. Best pittig, maar wél na ieder gesprek met een opgeruimd gevoel de deur uit en zin in de volgende uitdaging. De fijne omgeving en gesprekken hebben mij steeds een stapje verder gebracht. Dank daarvoor, Sylvia!”

Els Horseling, analist laboratorium voor medische microbiologie en infectieziekten

“Lees je dit en twijfel je net als ik deed? Dan zou ik zeggen: niet meer denken maar doen!! Na mijn eerste contact met Sylvia was ik al overtuigd dat zij bij mij zou passen en me verder zou kunnen helpen. Sylvia is professioneel, communiceert helder, kort en krachtig, stelt goede vragen. Ze is betrokken, neemt alle tijd, denkt met je mee, zorgt voor maatwerk. Ze gaf mij inzicht in mijn kwaliteiten en valkuilen, liet mij inzien wie ik ben, wat ik wil, wat ik nodig heb en waar ik voor sta en leerde mij hoe ik keuzes beter durf, kan en weet te maken.
Kortom dit coachingstraject heeft ervoor gezorgd dat ik nu weet wat ik wil, wat ik kan en wat bij mij past.”

Anoniem, leerkracht onderwijs