Sylvia Esman

Ik ben Sylvia Esman-Kroes, 53 jaar, getrouwd en moeder van twee zonen.

Vanaf 2013 ben ik zelfstandig coach en trotse eigenaar van Echt Syl Coaching. Ik coach mensen die iets willen verbeteren of veranderen in het werk of thuis.

Ik vind het iedere keer weer fantastisch om mensen met een probleem of met een vraag te zien binnenkomen en na een traject met stralende ogen en een grote zelfverzekerdheid weer te zien gaan. 

Mijn HR-achtergrond in de financiële dienstverlening zorgt voor het zakelijke inlevingsvermogen bij bedrijven. En mijn jarenlange gespreks- en coachervaring waarborgen het échte contact met mensen.

Ik ben TMA-professional. De TMA-methode is een persoonlijkheidsanalyse om talenten, drijveren en motivatie in kaart te brengen. TMA gaat uit van het principe dat mensen het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in het werk zijn dat het dichts bij hun ware aard ligt. Ik onderschrijf dat. 

En sinds kort ben ik Associate Coach bij OnzeCoach Coachpoolbeheer. OnzeCoach werkt al jarenlang voor toonaangevende bedrijven die de coaching voor hun medewerkers goed geregeld willen hebben. Zij bieden een hoge kwaliteit van coaching, transparantie en gemak.

Coachen is een professie, een ambacht. Door mijn freelance docentschap bij de Alba-academie (erkende beroepsopleiding tot coach) kan ik een steentje bijdragen aan de professionalisering van het coachvak.

Echt Syl

“Dat is nu Echt Syl”: zei een oud-collega ooit tegen mij. Echt Syl staat voor de gezamenlijke typering van al mijn persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten: toegankelijk, warm, direct, resultaatgericht, eerlijk en respectvol.

Cliënten zeggen over mij dat ze zich snel op hun gemak voelen, ik snel tot de kern kom, ik enthousiast, confronterend en integer ben.

Door de NOBCO en de EMCC ben ik geaccrediteerd Senior Practitioner Coach. De NOBCO is de beroepsorganisatie voor coaches, waarbij ik ben aangesloten. Ik houd me aan de internationale ethische code voor coaches.
Daarnaast vind ik het belangrijk mezelf voortdurend te blijven ontwikkelen.

Wil je vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact met mij op, dan zien we elkaar snel.

CONTACT OPNEMEN

“Vanaf het eerste gesprek legde ze de vinger op de zere plek. Door de pittige thuiswerk-opdrachten, de leuke oefeningen en de fijne gesprekken heeft zij mij (zelf)inzicht gegeven. Een mooier cadeau kun je jezelf niet geven.”

Jantien, HR functionaris

“Door een heftige gebeurtenis, was ik mezelf volledig kwijt. Er waren veel onzekerheden en emoties. Ik merkte dat ik er zelf niet meer uit kwam en hulp nodig was om weer grip te krijgen op mijn leven. Sylvia gaf me direct een vertrouwd gevoel. Ze heeft een warme, betrokken en open houding. Ik kon mijn verhaal bij haar kwijt en dat was heel erg fijn. De opdrachten die ze mij gaf, waren pittig, maar hebben mij ook veel geleerd over mezelf. Tijdens het traject heb ik een goede positieve ontwikkeling doorgemaakt, ik heb inzicht gekregen in wie ik ben en wat ik kan, maar voor mijn gevoel ben ik er nog niet helemaal. Het laatste stukje zal ik zelf moeten doen en dat gaat me vast lukken met de tips, adviezen en handvaten die Sylvia mij gegeven heeft. Sylvia: ontzettend bedankt voor alles!

Mariëlle Hobert

“Ik was privé behoorlijk vastgelopen en ik kwam hier zelf niet meer uit. Na enkele gesprekken (3) en opdrachten zie ik mijn toekomst positief tegemoet en zit ik veel beter in mijn vel, zowel in werk als privé. Sylvia gaf mij vanaf de kennismaking een heel vertrouwd gevoel, luistert naar wat je zegt en geeft goede tips. De opdrachten die ze gaf hebben mij enorm geholpen. De ruimte waar de sessies plaatsvinden straalt echt rust uit en gaf mij een erg ontspannen gevoel. Sylvia heel erg bedankt!”

Joep Janssen, verzorgende IG Wonen Bij September

“Ik liep met de vraag: Waar wil ik werken in de toekomst en welke kwaliteiten heb ik daarvoor? Ik wist het niet en ben op aanraden een loopbaancoach gaan zoeken. Ik ben heel blij dat ik Sylvia hierin ben tegengekomen, een warm persoon die heel snel door heeft wat je nodig hebt. Ik kan een ieder die met een vraag zit waar hij of zei niet uit komt, Echt Syl Coaching aanraden.”

Mark Vrielink

“Ik ben bij Sylvia binnengekomen als een jong, onzeker meisje. Sylvia gaf me het gevoel dat ik haar al jaren ken en door haar mensenkennis wist ze precies de vinger op de zere plek te leggen. Door de opdrachten die Sylvia mij gegeven heeft heb ik de trauma’s uit mijn leven kunnen verwerken en de positieve ervaringen hebben een boost gekregen. Na mijn laatste (5e) gesprek ging ik weg als een volwassen, meer zelfverzekerde vrouw. Sylvia is een open, eerlijke en warme vrouw. Ik voelde me gelijk thuis bij haar. Door het traject heb ik meer rust gekregen, zowel privé als werk gerelateerd. Ik heb geleerd dat er in mijn manier van communicatie nog een slag te slaan viel, maar hier heeft Sylvia mij de handvaten voor gegeven.” 

Nathalie, verpleegkundige Carinova