Sylvia Esman

Ik ben Sylvia Esman-Kroes, 51 jaar, getrouwd en moeder van twee zonen.

Vanaf 2013 ben ik zelfstandig coach en trotse eigenaar van Echt Syl Coaching. Ik coach mensen die iets willen verbeteren of veranderen in het werk of thuis.

Ik vind het iedere keer weer fantastisch om mensen met een probleem of met een vraag te zien binnenkomen en na een traject met stralende ogen en een grote zelfverzekerdheid weer te zien gaan.

Mijn HR-achtergrond in de financiële dienstverlening zorgt voor het zakelijke inlevingsvermogen bij bedrijven. En mijn jarenlange gespreks- en coachervaring waarborgen het échte contact met mensen.

Coachen is een professie, een ambacht. Door mijn freelance docentschap bij de Alba-academie (erkende beroepsopleiding tot coach) kan ik een steentje bijdragen aan de professionalisering van het coachvak.

Echt Syl

“Dat is nu Echt Syl”: zei een oud-collega ooit tegen mij. Echt Syl staat voor de gezamenlijke typering van al mijn persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten: toegankelijk, warm, direct, resultaatgericht, eerlijk en respectvol.

Cliënten zeggen over mij dat ze zich snel op hun gemak voelen, ik snel tot de kern kom, ik enthousiast, confronterend en integer ben.

Door de NOBCO en de EMCC ben ik geaccrediteerd Senior Practitioner Coach. De NOBCO is de beroepsorganisatie voor coaches, waarbij ik ben aangesloten. Ik houd me aan de ethische gedragscode van deze organisatie. Daarnaast vind ik het belangrijk mezelf voortdurend te blijven ontwikkelen.

Wil je vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact met mij op, dan zien we elkaar snel.

CONTACT OPNEMEN

“De kracht van Sylvia vind ik dat ze in een relaxte, (in-)formele, open setting mij voortdurend laat nadenken over antwoorden op situaties/vragen. Soms denk je dat de dingen zo zijn zoals ze zijn, maar doordat ze de situatie van een andere kant belicht geeft dit weer nieuwe inzichten. Ik vind de opbouw naar uiteindelijke antwoord op mijn hulpvraag goed. De huiswerkopdrachten hielpen daar zeker aan bij. Belangrijkste is dat ik antwoord heb gekregen op mijn hulpvraag, waarmee ik nu verder kan. Zou je me vragen om Sylvia aan te bevelen, dan is dat absoluut een JA!”

Martin van Ommen, Senior Commercial Banking ABN AMRO
“Het coachtraject bij Sylvia helpt mij enorm. Sylvia is voor mij een goede spiegel, waardoor ik een manier heb weten te vinden die bij mij past en welke ik bewuster kan toepassen. Mijn krachten worden versterkt en met de valkuilen leer ik omgaan. Iedere keer ga ik weer met plezier naar de sessie toe en ik kom met belangrijke onderwerpen om over na te denken/toe te passen terug!”
Sarith Boer, Directeur

“De reden om contact op te nemen met Sylvia was loopbaangerelateerd. ‘Hoe nu verder en wat wil ik eigenlijk?’ Door gesprekken te voeren, opdrachten te maken en een analyse te doen heeft mij dit veel helderheid en vertrouwen gegeven. Ik ben zekerder geworden in alles wat ik doe en wat ik wil. Het samen op zoek gaan naar de antwoorden die ik zocht heb ik als zeer prettig ervaren, fijne gesprekken die mij steeds weer een stapje verder hebben gebracht. Sylvia, dank je wel hiervoor!”

Remco Mentink, Grafisch Vormgever

“Mijn hele leven heb ik afwijzend gestaan tegenover coaches. Tot het moment dat ik doorkreeg dat ik het zelf niet meer kon oplossen en ik kan je zeggen: het is het beste wat mij in mijn leven overkomen is. Een echte aanrader!”

Bob Hemmers, directeur BMF BV

“Rust, ruimte in mijn hoofd en veel geleerd over mijzelf. Best pittig, maar wél na ieder gesprek met een opgeruimd gevoel de deur uit en zin in de volgende uitdaging. De fijne omgeving en gesprekken hebben mij steeds een stapje verder gebracht. Dank daarvoor, Sylvia!”

Els Horseling, Analist laboratorium voor medische microbiologie en infectieziekten

“Ik wist van te voren niet goed wat ik van een coachingtraject moest verwachten. Sylvia wist door gerichte vraagstelling tot de kern van mijn belemmeringen, valkuilen en onzekerheden door te dringen. Heel knap vind ik dat ze daarbij op geen enkele manier ‘stuurt’ en mij volledig in mijn waarde laat. Ze heeft mij geholpen mezelf te ontdekken, waardoor ik bewuster en zelfverzekerder kan functioneren in mijn functie en in het leven.”

Anoniem, Adviseur Countus

“Ik was behoorlijk overbelast toen ik bij Sylvia kwam. Na de eerste kennismaking wist ik direct dat zij mij vooruit zou kunnen helpen. Sylvia is een warme, betrokken en hartelijke vrouw, die feilloos doorheeft waar bij jou de behoefte zit. Ze weet precies de vinger op de zere plek te leggen en dat is misschien niet altijd fijn, maar het geeft je zoveel inzicht! Als je een coach nodig hebt: zoek niet verder!

Anoniem, VluchtelingenWerk