Naar ander werk

Ben je al een poosje niet gelukkig in je werk? Twijfel je er al een tijdje aan of je wel op de juiste plek zit? Word je door reorganisatie of faillissement gedwongen om op zoek te gaan naar iets anders? Wil je wel iets anders, maar je weet echt niet wat dat dan moet zijn?

Dan is dit traject van loopbaancoaching iets voor jou.

In dit loopbaantraject van 6 individuele sessies worden 3 fasen doorlopen: “Wie ben ik?”, “Wat kan ik?” en “Wat wil ik?”. Er wordt een stevig fundament gelegd door veel aandacht te besteden aan wie je bent. Daarna worden met een TMA-analyse je drijfveren in kaart gebracht. Je talenten en kwaliteiten worden (weer) helder. Tussen de gesprekken door ga je zelf aan de slag met opdrachten. Aan het einde van het traject weet je beter wie je bent, wat je kunt en wat je wilt en kun je een gerichte vervolgstap maken.

  • Fase 1: Wie ben ik? In deze fase word je je bewust van wie je eigenlijk bent en hoe je in je leven bent gevormd. Je maakt een zelfanalyse en krijgt een scherper zelfbeeld. Hier wordt een stevig fundament gelegd. 

  • Fase 2: Wat kan ik? In fase 2 maak je een TMA-analyse (bekijk VOORBEELD), waardoor je je bewust wordt van je drijfveren en talenten. Waarom doe je wat je doet? Wat doe je graag en wat kun je goed? Ook kijken we naar je persoonlijke waarden. Wat is voor jou belangrijk in het leven en in je werk?

  • Fase 3: Wat wil ik? In de laatste fase heb je een helder persoonsprofiel van jezelf, weet je in welke branche (of zelfs bedrijf) en in welke functie je graag aan de slag wilt. Je besluit misschien wel om het roer om te gooien of een studie te starten. Van hieruit kun je zelf verder. Studeren, netwerken en/of solliciteren.

“Ik was privé behoorlijk vastgelopen en ik kwam hier zelf niet meer uit. Na enkele gesprekken (3) en opdrachten zie ik mijn toekomst positief tegemoet en zit ik veel beter in mijn vel, zowel in werk als privé. Sylvia gaf mij vanaf de kennismaking een heel vertrouwd gevoel, luistert naar wat je zegt en geeft goede tips. De opdrachten die ze gaf hebben mij enorm geholpen. De ruimte waar de sessies plaatsvinden straalt echt rust uit en gaf mij een erg ontspannen gevoel. Sylvia heel erg bedankt!”

Joep Janssen, verzorgende IG Wonen Bij September

“Door een heftige gebeurtenis, was ik mezelf volledig kwijt. Er waren veel onzekerheden en emoties. Ik merkte dat ik er zelf niet meer uit kwam en hulp nodig was om weer grip te krijgen op mijn leven. Sylvia gaf me direct een vertrouwd gevoel. Ze heeft een warme, betrokken en open houding. Ik kon mijn verhaal bij haar kwijt en dat was heel erg fijn. De opdrachten die ze mij gaf, waren pittig, maar hebben mij ook veel geleerd over mezelf. Tijdens het traject heb ik een goede positieve ontwikkeling doorgemaakt, ik heb inzicht gekregen in wie ik ben en wat ik kan, maar voor mijn gevoel ben ik er nog niet helemaal. Het laatste stukje zal ik zelf moeten doen en dat gaat me vast lukken met de tips, adviezen en handvaten die Sylvia mij gegeven heeft. Sylvia: ontzettend bedankt voor alles!

Mariëlle Hobert

“Ik ben bij Sylvia binnengekomen als een jong, onzeker meisje. Sylvia gaf me het gevoel dat ik haar al jaren ken en door haar mensenkennis wist ze precies de vinger op de zere plek te leggen. Door de opdrachten die Sylvia mij gegeven heeft heb ik de trauma’s uit mijn leven kunnen verwerken en de positieve ervaringen hebben een boost gekregen. Na mijn laatste (5e) gesprek ging ik weg als een volwassen, meer zelfverzekerde vrouw. Sylvia is een open, eerlijke en warme vrouw. Ik voelde me gelijk thuis bij haar. Door het traject heb ik meer rust gekregen, zowel privé als werk gerelateerd. Ik heb geleerd dat er in mijn manier van communicatie nog een slag te slaan viel, maar hier heeft Sylvia mij de handvaten voor gegeven.” 

Nathalie, verpleegkundige Carinova

“Vanaf het eerste gesprek legde ze de vinger op de zere plek. Door de pittige thuiswerk-opdrachten, de leuke oefeningen en de fijne gesprekken heeft zij mij (zelf)inzicht gegeven. Een mooier cadeau kun je jezelf niet geven.”

Jantien, HR functionaris

“Ik liep met de vraag: Waar wil ik werken in de toekomst en welke kwaliteiten heb ik daarvoor? Ik wist het niet en ben op aanraden een loopbaancoach gaan zoeken. Ik ben heel blij dat ik Sylvia hierin ben tegengekomen, een warm persoon die heel snel door heeft wat je nodig hebt. Ik kan een ieder die met een vraag zit waar hij of zei niet uit komt, Echt Syl Coaching aanraden.”

Mark Vrielink