Naar ander werk

Ben je al een poosje niet gelukkig in je werk? Twijfel je er al een tijdje aan of je wel op de juiste plek zit? Word je door reorganisatie of faillissement gedwongen om op zoek te gaan naar iets anders? Wil je wel iets anders, maar je weet echt niet wat dat dan moet zijn?

Dan is dit traject van loopbaancoaching iets voor jou.

In dit loopbaantraject van 6 individuele sessies worden 3 fasen doorlopen: “Wie ben ik?”, “Wat kan ik?” en “Wat wil ik?”. Er wordt een stevig fundament gelegd door veel aandacht te besteden aan wie je bent. Daarna worden met een TMA-analyse je drijfveren in kaart gebracht. Je talenten en kwaliteiten worden (weer) helder. Tussen de gesprekken door ga je zelf aan de slag met opdrachten. Aan het einde van het traject weet je beter wie je bent, wat je kunt en wat je wilt en kun je een gerichte vervolgstap maken.

  • Fase 1: Wie ben ik? In deze fase word je je bewust van wie je eigenlijk bent en hoe je in je leven bent gevormd. Je maakt een zelfanalyse en krijgt een scherper zelfbeeld. Hier wordt een stevig fundament gelegd. 

  • Fase 2: Wat kan ik? In fase 2 maak je een TMA-analyse (bekijk voorbeeld), waardoor je je bewust wordt van je drijfveren en talenten. Waarom doe je wat je doet? Wat doe je graag en wat kun je goed? Ook kijken we naar je persoonlijke waarden. Wat is voor jou belangrijk in het leven en in je werk?

  • Fase 3: Wat wil ik? In de laatste fase heb je een helder persoonsprofiel van jezelf, weet je in welke branche (of zelfs bedrijf) en in welke functie je graag aan de slag wilt. Je besluit misschien wel om het roer om te gooien of een studie te starten. Van hieruit kun je zelf verder. Studeren, netwerken en/of solliciteren.

“De kracht van Sylvia vind ik dat ze in een relaxte, (in-)formele, open setting mij voortdurend laat nadenken over antwoorden op situaties/vragen. Soms denk je dat de dingen zo zijn zoals ze zijn, maar doordat ze de situatie van een andere kant belicht geeft dit weer nieuwe inzichten. Ik vind de opbouw naar uiteindelijke antwoord op mijn hulpvraag goed. De huiswerkopdrachten hielpen daar zeker aan bij. Belangrijkste is dat ik antwoord heb gekregen op mijn hulpvraag, waarmee ik nu verder kan. Zou je me vragen om Sylvia aan te bevelen, dan is dat absoluut een JA!”

Martin van Ommen, Senior Commercial Banking ABN AMRO
“Het coachtraject bij Sylvia helpt mij enorm. Sylvia is voor mij een goede spiegel, waardoor ik een manier heb weten te vinden die bij mij past en welke ik bewuster kan toepassen. Mijn krachten worden versterkt en met de valkuilen leer ik omgaan. Iedere keer ga ik weer met plezier naar de sessie toe en ik kom met belangrijke onderwerpen om over na te denken/toe te passen terug!”
Sarith Boer, Directeur

“De reden om contact op te nemen met Sylvia was loopbaangerelateerd. ‘Hoe nu verder en wat wil ik eigenlijk?’ Door gesprekken te voeren, opdrachten te maken en een analyse te doen heeft mij dit veel helderheid en vertrouwen gegeven. Ik ben zekerder geworden in alles wat ik doe en wat ik wil. Het samen op zoek gaan naar de antwoorden die ik zocht heb ik als zeer prettig ervaren, fijne gesprekken die mij steeds weer een stapje verder hebben gebracht. Sylvia, dank je wel hiervoor!”

Remco Mentink, Grafisch Vormgever

“Mijn hele leven heb ik afwijzend gestaan tegenover coaches. Tot het moment dat ik doorkreeg dat ik het zelf niet meer kon oplossen en ik kan je zeggen: het is het beste wat mij in mijn leven overkomen is. Een echte aanrader!”

Bob Hemmers, directeur BMF BV

“Rust, ruimte in mijn hoofd en veel geleerd over mijzelf. Best pittig, maar wél na ieder gesprek met een opgeruimd gevoel de deur uit en zin in de volgende uitdaging. De fijne omgeving en gesprekken hebben mij steeds een stapje verder gebracht. Dank daarvoor, Sylvia!”

Els Horseling, Analist laboratorium voor medische microbiologie en infectieziekten

“Ik wist van te voren niet goed wat ik van een coachingtraject moest verwachten. Sylvia wist door gerichte vraagstelling tot de kern van mijn belemmeringen, valkuilen en onzekerheden door te dringen. Heel knap vind ik dat ze daarbij op geen enkele manier ‘stuurt’ en mij volledig in mijn waarde laat. Ze heeft mij geholpen mezelf te ontdekken, waardoor ik bewuster en zelfverzekerder kan functioneren in mijn functie en in het leven.”

Anoniem, Adviseur Countus

“Ik was behoorlijk overbelast toen ik bij Sylvia kwam. Na de eerste kennismaking wist ik direct dat zij mij vooruit zou kunnen helpen. Sylvia is een warme, betrokken en hartelijke vrouw, die feilloos doorheeft waar bij jou de behoefte zit. Ze weet precies de vinger op de zere plek te leggen en dat is misschien niet altijd fijn, maar het geeft je zoveel inzicht! Als je een coach nodig hebt: zoek niet verder!

Anoniem, VluchtelingenWerk