Coaching ondernemer / opvolger

Als ondernemer of leidinggevende heb je binnen je bedrijf niet altijd de gelegenheid je meest prangende vragen te delen of te bespreken met iemand. Ondernemers die bij mij komen, hebben verschillende vragen:

 • Ik wil mezelf ontwikkelen als ondernemer/leidinggevende.

 • Ik heb behoefte aan een spiegel/sparringpartner.

 • Hoe stuur ik mijn medewerkers op een goede manier aan?

 • Hoe maak ik optimaal gebruik van het talent van mijn medewerkers?

 • Hoe verhoog ik mijn medewerkerstevredenheid?

 • Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn (goede) medewerkers vasthoud?

 • Hoe zorg ik voor een goede balans tussen het bedrijf en mijn privé?

 • Ik sta voor een moeilijke keuze.

 • Ik heb twijfels over de toekomst van mijn bedrijf of over mijn eigen toekomst binnen het bedrijf.

 

Ben jij opvolger (van een familiebedrijf), dan ken je daarnaast ook andere type vragen als ondernemer. De belangen van het bedrijf en de belangen van de familie kunnen soms tegenstrijdig zijn. De beslissingen die je neemt in het bedrijf hebben invloed op privé en andersom. Dat maakt het complex en vraagt veel van jou als opvolger. Op zowel het professionele alsook het emotionele vlak.

En wat te denken als je opvolger bent (of was), maar de bedrijfsovername is niet naar ieders tevredenheid verlopen. Juist dan kan het prettig zijn om buiten je eigen kring, helderheid te krijgen over je eigen positie en mogelijkheden.

Het kan ook zijn dat je overweegt het bedrijf over te gaan nemen. Vragen die je dan wellicht herkent zijn:

 • Hoe maak ik de keuze óf ik het bedrijf wel wil overnemen?

 • Heb ik de kwaliteiten wel om het over te nemen? Kan ik het wel?

 • Hoe ga ik mijn eigen koers bepalen?

 • Hoe geef ik als opvolger vorm aan mijn eigen functie en takenpakket?

 • Hoe ga ik om met de overdragers (in een familiebedrijf vaak de ouders)?

 • Hoe zorg ik ervoor dat het personeel mij accepteert?

Wil je eens van gedachten wisselen over wat je bezighoudt? Dan is een vrijblijvende kennismaking de eerste stap. Ik kom graag naar je bedrijf, maar je bent ook van harte welkom bij mij.

 • Leiderschapsontwikkeling
 • Talentontwikkeling

 • Medewerkerstevredenheid

 • Succes

“De kracht van Sylvia vind ik dat ze in een relaxte, (in-)formele, open setting mij voortdurend laat nadenken over antwoorden op situaties/vragen. Soms denk je dat de dingen zo zijn zoals ze zijn, maar doordat ze de situatie van een andere kant belicht geeft dit weer nieuwe inzichten. Ik vind de opbouw naar uiteindelijke antwoord op mijn hulpvraag goed. De huiswerkopdrachten hielpen daar zeker aan bij. Belangrijkste is dat ik antwoord heb gekregen op mijn hulpvraag, waarmee ik nu verder kan. Zou je me vragen om Sylvia aan te bevelen, dan is dat absoluut een JA!”

Martin van Ommen, Senior Commercial Banking ABN AMRO
“Het coachtraject bij Sylvia helpt mij enorm. Sylvia is voor mij een goede spiegel, waardoor ik een manier heb weten te vinden die bij mij past en welke ik bewuster kan toepassen. Mijn krachten worden versterkt en met de valkuilen leer ik omgaan. Iedere keer ga ik weer met plezier naar de sessie toe en ik kom met belangrijke onderwerpen om over na te denken/toe te passen terug!”
Sarith Boer, Directeur

“De reden om contact op te nemen met Sylvia was loopbaangerelateerd. ‘Hoe nu verder en wat wil ik eigenlijk?’ Door gesprekken te voeren, opdrachten te maken en een analyse te doen heeft mij dit veel helderheid en vertrouwen gegeven. Ik ben zekerder geworden in alles wat ik doe en wat ik wil. Het samen op zoek gaan naar de antwoorden die ik zocht heb ik als zeer prettig ervaren, fijne gesprekken die mij steeds weer een stapje verder hebben gebracht. Sylvia, dank je wel hiervoor!”

Remco Mentink, Grafisch Vormgever

“Mijn hele leven heb ik afwijzend gestaan tegenover coaches. Tot het moment dat ik doorkreeg dat ik het zelf niet meer kon oplossen en ik kan je zeggen: het is het beste wat mij in mijn leven overkomen is. Een echte aanrader!”

Bob Hemmers, directeur BMF BV

“Rust, ruimte in mijn hoofd en veel geleerd over mijzelf. Best pittig, maar wél na ieder gesprek met een opgeruimd gevoel de deur uit en zin in de volgende uitdaging. De fijne omgeving en gesprekken hebben mij steeds een stapje verder gebracht. Dank daarvoor, Sylvia!”

Els Horseling, Analist laboratorium voor medische microbiologie en infectieziekten

“Ik wist van te voren niet goed wat ik van een coachingtraject moest verwachten. Sylvia wist door gerichte vraagstelling tot de kern van mijn belemmeringen, valkuilen en onzekerheden door te dringen. Heel knap vind ik dat ze daarbij op geen enkele manier ‘stuurt’ en mij volledig in mijn waarde laat. Ze heeft mij geholpen mezelf te ontdekken, waardoor ik bewuster en zelfverzekerder kan functioneren in mijn functie en in het leven.”

Anoniem, Adviseur Countus

“Ik was behoorlijk overbelast toen ik bij Sylvia kwam. Na de eerste kennismaking wist ik direct dat zij mij vooruit zou kunnen helpen. Sylvia is een warme, betrokken en hartelijke vrouw, die feilloos doorheeft waar bij jou de behoefte zit. Ze weet precies de vinger op de zere plek te leggen en dat is misschien niet altijd fijn, maar het geeft je zoveel inzicht! Als je een coach nodig hebt: zoek niet verder!

Anoniem, VluchtelingenWerk