Coaching ondernemer / opvolger

Als ondernemer of leidinggevende heb je binnen je bedrijf niet altijd de gelegenheid je meest prangende vragen te delen of te bespreken met iemand. Ondernemers die bij mij komen, hebben verschillende vragen:

 • Ik wil mezelf ontwikkelen als ondernemer/leidinggevende.

 • Ik heb behoefte aan een spiegel/sparringpartner.

 • Hoe stuur ik mijn medewerkers op een goede manier aan?

 • Hoe maak ik optimaal gebruik van het talent van mijn medewerkers?

 • Hoe verhoog ik mijn medewerkerstevredenheid?

 • Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn (goede) medewerkers vasthoud?

 • Hoe zorg ik voor een goede balans tussen het bedrijf en mijn privé?

 • Ik sta voor een moeilijke keuze.

 • Ik heb twijfels over de toekomst van mijn bedrijf of over mijn eigen toekomst binnen het bedrijf.

 

Ben jij opvolger (van een familiebedrijf), dan ken je daarnaast ook andere type vragen als ondernemer. De belangen van het bedrijf en de belangen van de familie kunnen soms tegenstrijdig zijn. De beslissingen die je neemt in het bedrijf hebben invloed op privé en andersom. Dat maakt het complex en vraagt veel van jou als opvolger. Op zowel het professionele alsook het emotionele vlak.

En wat te denken als je opvolger bent (of was), maar de bedrijfsovername is niet naar ieders tevredenheid verlopen. Juist dan kan het prettig zijn om buiten je eigen kring, helderheid te krijgen over je eigen positie en mogelijkheden.

Het kan ook zijn dat je overweegt het bedrijf over te gaan nemen. Vragen die je dan wellicht herkent zijn:

 • Hoe maak ik de keuze óf ik het bedrijf wel wil overnemen?

 • Heb ik de kwaliteiten wel om het over te nemen? Kan ik het wel?

 • Hoe ga ik mijn eigen koers bepalen?

 • Hoe geef ik als opvolger vorm aan mijn eigen functie en takenpakket?

 • Hoe ga ik om met de overdragers (in een familiebedrijf vaak de ouders)?

 • Hoe zorg ik ervoor dat het personeel mij accepteert?

Wil je eens van gedachten wisselen over wat je bezighoudt? Dan is een vrijblijvende kennismaking de eerste stap. Ik kom graag naar je bedrijf, maar je bent ook van harte welkom bij mij.

 • Leiderschapsontwikkeling
 • Talentontwikkeling

 • Medewerkerstevredenheid

 • Succes

“Ik ben bij Sylvia binnengekomen als een jong, onzeker meisje. Sylvia gaf me het gevoel dat ik haar al jaren ken en door haar mensenkennis wist ze precies de vinger op de zere plek te leggen. Door de opdrachten die Sylvia mij gegeven heeft heb ik de trauma’s uit mijn leven kunnen verwerken en de positieve ervaringen hebben een boost gekregen. Na mijn laatste (5e) gesprek ging ik weg als een volwassen, meer zelfverzekerde vrouw. Sylvia is een open, eerlijke en warme vrouw. Ik voelde me gelijk thuis bij haar. Door het traject heb ik meer rust gekregen, zowel privé als werk gerelateerd. Ik heb geleerd dat er in mijn manier van communicatie nog een slag te slaan viel, maar hier heeft Sylvia mij de handvaten voor gegeven.” 

Nathalie, verpleegkundige Carinova

“Vanaf het eerste gesprek legde ze de vinger op de zere plek. Door de pittige thuiswerk-opdrachten, de leuke oefeningen en de fijne gesprekken heeft zij mij (zelf)inzicht gegeven. Een mooier cadeau kun je jezelf niet geven.”

Jantien, HR functionaris

“Door een heftige gebeurtenis, was ik mezelf volledig kwijt. Er waren veel onzekerheden en emoties. Ik merkte dat ik er zelf niet meer uit kwam en hulp nodig was om weer grip te krijgen op mijn leven. Sylvia gaf me direct een vertrouwd gevoel. Ze heeft een warme, betrokken en open houding. Ik kon mijn verhaal bij haar kwijt en dat was heel erg fijn. De opdrachten die ze mij gaf, waren pittig, maar hebben mij ook veel geleerd over mezelf. Tijdens het traject heb ik een goede positieve ontwikkeling doorgemaakt, ik heb inzicht gekregen in wie ik ben en wat ik kan, maar voor mijn gevoel ben ik er nog niet helemaal. Het laatste stukje zal ik zelf moeten doen en dat gaat me vast lukken met de tips, adviezen en handvaten die Sylvia mij gegeven heeft. Sylvia: ontzettend bedankt voor alles!

Mariëlle Hobert

“Ik liep met de vraag: Waar wil ik werken in de toekomst en welke kwaliteiten heb ik daarvoor? Ik wist het niet en ben op aanraden een loopbaancoach gaan zoeken. Ik ben heel blij dat ik Sylvia hierin ben tegengekomen, een warm persoon die heel snel door heeft wat je nodig hebt. Ik kan een ieder die met een vraag zit waar hij of zei niet uit komt, Echt Syl Coaching aanraden.”

Mark Vrielink

“Ik was privé behoorlijk vastgelopen en ik kwam hier zelf niet meer uit. Na enkele gesprekken (3) en opdrachten zie ik mijn toekomst positief tegemoet en zit ik veel beter in mijn vel, zowel in werk als privé. Sylvia gaf mij vanaf de kennismaking een heel vertrouwd gevoel, luistert naar wat je zegt en geeft goede tips. De opdrachten die ze gaf hebben mij enorm geholpen. De ruimte waar de sessies plaatsvinden straalt echt rust uit en gaf mij een erg ontspannen gevoel. Sylvia heel erg bedankt!”

Joep Janssen, verzorgende IG Wonen Bij September